Vietä joulu ilman krapulaa

joulu

Joulu on aivan nurkan takana ja lähes joka kodissa tehdään viime hetken valmisteluita. Kun juhlapäivä on tulossa ja tällä kertaa useampia, valmistautuu suuri osa kansasta myös nauttimaan alkoholia. Kokosimme neljä yleisintä syytä, miksi joulun jälkeen vietetään krapulaisia aamuja.

4 syytä miksi jouluna tulee krapula

Tässä 4 syytä miksi yleensä jouluna ihmiset kärsivät krapulasta.

1. Ei juoda tarpeeksi nestettä (vettä)

Juhlapöydässä nautintaan juhliin sopivia juomia ja usein ne eivät ole kovin nesteyttäviä. Vaikka juomat ovatkin nestemuodossa, ne eivät nesteytä kehoa tarvittavissa määrin. Sopiva nestetasapaino on tärkeä taistelussa krapulaa vastaan.

Paras nesteyttäjä on vesi. Useat juomat saavat sinut tuntemaan, ettei olisi jano vaikka keho saattaisi kaivata vettä toimiakseen kunnolla. Laita joulupöytään kannu vettä ja vesilasit muiden juomalasien lisäksi. Varmista, että nautit säännöllisesti vettä muiden juomien ohessa. Yksi lasi vettä yhtä alkoholiannosta kohden on hyvä muistisääntö.

2. Juodaan liikaa alkoholia

Valitettavan suuri osa kansasta juo aivan liian paljon alkoholia. Valitettava totuus on, että krapulaa ei voida välttää mitenkään jos alkoholia juodaan liikaa suhteessa omaan fysiikkaan ja valmistautumiseen. Jos haluat välttää tämän, suunnittele ajoissa sopiva strategia alkoholin nauttimiseen. Valitse laatu määrän sijaan. Juhlat harvoin paranevat vaikka juomaa menisikin nopeammin alas kurkusta.

3. Saunotaan paljon

Jouluna Suomi saunoo. Saunaan sopii erilaiset saunajuomat, jotka ovat usein alkoholipitoisia tai muuten virkistäviä, mutta eivät nesteytä tarpeeksi. Löylyissä kehostamme häviää muutenkin huomattavia määriä nesteitä hien muodossa ja ne ovat tarpeellista korvata. Pelkkä nestehukka ilman alkoholiakin aiheuttaa ikäviä olotiloja, joten alkoholia nauttiessa on äärimmäisen tärkeää pitää nestetasapainosta huolta kun nauttii saunan lämmöstä.

Jos haluat maistella saunaolutta joulun aikaan, muista nauttia säännöllisin väliajoin lasillinen tai kaksi raikasta vettä kyytipojaksi. Valmistaudu saunomiseen nauttimalla tarpeeksi vettä ennakkoon, mutta varmista nestetasapaino myös saunan aikana ja sen jälkeen.

4. Juodaan huono laatuisia juomia

Olemme tällä sivustolla käyneet usean kerran läpi kuinka alkoholijuoman laatu vaikuttaa krapulaan. Alkon ja Eviran omat tutkimukset tukevat samaa väitettä. Onkin tärkeää panostaa erityisesti niiden juomien laatuun, joita nauttii määrällisesti eniten.

Laadulla voidaan myös korvata määrä. Parempi laatuiset juomat ovat usein täyteläisempiä ja maukkaampia eikä silloin tarvitse juoda niin paljoa. Tärkeintä on kuitenkin valita juomia, joiden mukana kehoon ei pääse ylimääräisiä aineita. Mahdollisimman luonnonmukaisesti valmistetut viinit ja oluet sekä väkevät ovat paras valinta joulupöytään.

 Suosituksia

Ensimmäisen suosituksemme on välttää neljää ylläolevaa, hyvin yleistä, mokaa jouluna. Toinen suosituksemme koskee laadukkaita alkoholijuomia:

1. Jouluviini: Insieme Nero d’Avola

Alkon valikoimista, usein tilausvalikoimista, löytyvä sulfiititon punaviini. Tutustu viinin alkon sivuilla.

2. Jouluolut: Malmgård Jouluolut

Laadukkaisiin ja alkuperäisiin raaka-aineisiin tehty spelttiolut. Tuotetta on saatavilla ainakin K-ketjun suuremmista liikkeistä. Lisää tietoa Malmgårdin sivuilla.

Valmistaudu vuoteen 2013

Useat Krapulanhoito.fi lukijat ovat tilanneet ohjeidemme mukaan tuotteita iHerbista, toivottavasti sinäkin. Vuoden vaihteessa on tulossa uusi arvonlisäverotusta koskeva uudistus, mikä vaikuttaa myös iHerbistä tilaamiseen. Valitettavasti myös pienetkin tilaukset tulevat arvonlisäveron alaisuuteen.

Tarkallaan 35,70 euroa ylittävistä elintarvike ja lisäravinne tilauksista joudut maksamaan ensi vuonna veroa. Verokanta on 14%. Myös toimitusmaksuista menee vero, mutta iHerb tarjoaa usein ne ilmaiseksi.

Suosittelemme siis hyödyntää vielä tämän loppuvuoden ajan mahdollisuutta tilata ilman veroja tuotteet suoraan kotiovellesi. Iherb tarjoaa myös ilmaiset toimituskulut vuoden loppuun asti ja koodilla BED432 saat vielä 10 dollarin alennuksen, jos olet tilaamassa ensimmäistä kertaa.

Suosituin suosittelemamme tuote on Now Foods, L-Kysteiini. Krapulan kemiallisena perussyynä on etanolin hapettuminen asetaldehydiksi. L-kysteiini vähentää asetaldehydin määrää mahassa muuttaen sen vaarattomampaan muotoon. Yhden tabletti purkin hinta on vaivaiset 10 dollaria.

>> Lue iHerbin tilaus ohjeet täältä <<

 

Leave A Response

* Denotes Required Field