Tunnista Krapulan Oireet

Krapulan oireet ovat kaikille tuttuja. Niihin lukeutuvat esimerkiksi väsymys, herkkyys valolle ja äänille, silmien punoitus, lihassärky, massiivinen päänsärky sekä janoisuus. Lisäksi krapula saattaa aiheuttaa ärsyyntymistä, hikoilua ja heikotusta. Jos et osaa lukea, katso video jossa kummeli valaisee asian varsin realistisesti-

On erilaisia näkemyksiä siitä vaikuttaako juodun alkoholin laatu krapulan ankaruuteen vai ei. On esitetty, että tummista alkoholeista, kuten punaviinistä, bourbonista, brandysta, viskistä sekä tummista oluista löytyy enemmän alkoholin kemiallista sivutuotetta sikunaöljyä, jolla voi olla tekemistä kovemman krapulan kanssa. Sen sijaan kippaamalla vodkaa, giniä, vaaleaa olutta ja valkoviiniä saisit lievemmän krapulan. Tämän väitteen ovat tyrmänneet 30-vuotta alkon laboratorioissa krapulaa tutkineet Suomalaiset tutkijat. He eivät usko, että krapulan pääsyy löytyisi alkoholin väriä, makua ja tuoksua antavista lisäaineista.

“Me osoitimme, että pelkkä etanoli pystyy tuottamaan karmean kankkusen” Reino Ylikahrin kanssa työskennellyt dosentti Peter Eriksson muistelee.

Moraalinen Krapula

Fyysisten oireiden ohella voidaan tuntea moraalista krapulaa, “morkkista” eli katumusta siitä, mitä tuli kännisenä idioottina tehtyä. Tämä krapula muistuttaa sinua raskaasti kuolevaisuudestasi ja siitä, että olet ihan tasan yhtä tyhmä kuin kaikki muutkin ihmiset. Morkkiksen tarkoituksena on tehdä ihmisistä nöyriä tai mahdollisesti vielä suurempia kusipäitä, riippuen siitä pystyykö ihminen nöyrtymään virheidensä edessä.

Toki tutkimusten mukaan jatkuva ja runsas juominen johtaa masennukseen ja muihin mielenterveysongelmiin myös oikeasti, eikä pelkästään tilapäiseen vitutukseen. Jatkuva alkoholilla lotraaminen aiheuttaa masennusta esimerkiksi alentamalla aivojen serotoniini- ja dopamiinitasapainoa. Jos tykkäät paikata krapulaasi ”korjaussarjalla” eli loiventavalla eli krapularyypillä, tämä tapa voi helposti aiheuttaa taipumuksen uusiin ja uusiin krapularyyppyihin ja sitä kautta juomiskierteeseen.

 

Leave A Response

* Denotes Required Field