Tauriini ja Krapula

Yksi krapulan puhutuimpia ehkäisijöitä on tauriini. Monet lukijammekin siitä puhuvat. Tuote on tietysti tuttu monelle energiajuomista ja sitä kautta yleistynyt. Tänään painutaan aiheeseen syvemmälle, sillä taustalla on paljon tietoa ja mielenkiintoisia kokeita, joiden tulokset ovat lupaavia.

Yleisin vinkki on aina jättää juomatta, mutta se ei paljoa lohduta, jos juominen on jo tapahtunut. Silloin kaivataan ratkaisuja. Tämän takia suosittelemme tutustumaan erilaisiin tuotteisiin, joista tauriini on ehdottomasti yksi. Käydään asiaan.

Mitä tauriini on

Tauriini

 

Tauriini on aminohappo, mikä ei osallistu kuitenkaan proteiinien synteesiin. Se esiintyy ihmisten elämistöissä vapaana aminohappona. Jokaisessa meissä on noin 1g tauriinia jokaista painokiloa kohden.

Tauriinia syntyy lisää maksassa sekä aivoissa. Se syntyy rikkiä sisältävistä alfa-aminohapoista, metioniinistä ja kysteiinistä. Muodostuminen on kohtalaisen hidasta tauriinilla ja siihen vaikuttaa myös rasitus. Sen takia kehon ulkopuolelta eli ravinnon mukana tai muuten nautittava tauriini on tärkeää.

Nämä tiedot ovat tarpeellisia tietysti jokaiselle juhlijalle. Keho rasittuu normaalia enemmän kun alkoholia nautitaan ja vietetään pitkä ilta bailaamassa. Samalla pitäisi myös tietää, että tauriinia voi nauttia ulkoisesti ja paikata sen vajetta. Nämä tiedot ovat merkki siitä, että asialla voi ja pitää tehdä jotain.

Tauriini ja krapula

Liikaa alkoholia juodessa maksaan kertyy ylimääräistä rasvaa. Se aiheuttaa maksan turpoamista tai paisumista. Tämä taas vähentää veren kieroa maksan läpi.

Verenkierron hidastuminen on haitallista, koska maksan tarkoitus on hajoittaa alkoholia ja alkoholin mukana tulevia aineita kehossa. Rasvaa voi muodostua jo yhden illan ylikäytön seurauksena.

Nyt mielenkiintoisimpaan kohtaan.

Tauriinia on testattu rotilla. Niille annettiin alkoholia ja tauriinia kuukauden ajan. Testeissa todettiin tauriinin ehkäisevän maksaan syntyvän rasvan kertymistä. Tämän lisäksi rotilla todettiin, että tauriini voi ehkäistä alkoholin vaikutuksia maksassa, jos sitä otetaan alkoholin juomisen jälkeen.

On siis mahdollista, että tauriinia nauttimalla sopivasti alkoholin nauttimisen yhteydessä, voi ehkäistä krapulaa.

Miten käytän tauriinia krapulan ehkäisyyn

Tauriinia tulisi ottaa ennaltaehkäisevästi hyvissä ajoin, jotta maksaa voidaan suojata voimistamalla sen kykyä tuhota alkoholia. Parhaat vaikutukset kokeiden perusteella saatiin, kun sitä nautittiin myös kesken alkoholin juomisen. Eli sopivassa välissä, kun juominen on käynnissä parhaimmillaan, tulisi napata lasi vettä ja tauriinia sopiva annos. Lisää siitä alempana, kun esittelemme muutaman suositeltavan tuotteen.

Eri käyttäjien kokemusten perusteella parhaiksi tuloksisi on noussut myös aamulla tauriinin nauttimisen. Kannattaa kuitenkin noudattaa päivittäisiä käyttömääriä ja kokeilla sopivaa annostusta. Kaikille tauriini ei tietenkään sovi ja kannattaa kuunnella kehoa sen mukaan. Joillekin se aiheuttaa väsymystä ja jopa huonoa olo, silloin annos on voinut olla liian suuri.

Mistä saan tauriinia

Tauriinia on saatavilla myös luonnontuotteista eli pääasiassa kasveista. Käytännössä voit nostaa tauriinitasoja elimistössä nauttimalla voimakkaasti tauriinipitoisia ruoka-aineita parin päivän ajan ennakkoon ruuan mukana. Hyviä vaihtoehtoja ovat:

 • Valkosipuli sisältää tauriinia ja on helposti lisättävissä ruokiin.
 • Persilja on helppo tuote lisätä ruokiin tai salaatteihin tuoreena. Voit myös myös käyttää näitä valkosipuli-persiljakapseleita.
 • Shiitake-sieni löytyy tuoreena suuremmista kaupoista tai linkin takaa kapselina.
 • Goji-marjoista. Gojia löytyy nykyisin suuremmista kaupoista, luomu – ja ekokaupoista sekä osasta lähimarketteja. Gojimarjojen kohdalla kannattaa tarkistaa marjojen laatu eli luonnonmukaisuus. Suurin osa marjoista on täynnä kemikaaleja suuren kysynnän vuoksi, joten luomumarjat ovat hyvä tason takaaja.

Seuraava vaihtoehto on ottaa “puhdasta” tauriinia tai tuotteita, joissa on selkeä paino tauriinilla.

Mistä ostan Tauriinia

Tauriinia on saatavilla ihan normaaleista ruokakaupoista, jos haluaa käyttää tauriinipitoisia ruoka-aineita. Käydään läpi kuitenkin mistä tauriinivalmisteita tai tauriinipitoisia valmisteita saa.

Now Foods Tauriini

 

Now Foods tauriini

Now foodsilta on yleisesti saatavilla hyvin laadukkaita tuotteita. Tämä suosittelemamme tauriini on n. tuplasti vahvempaa kuin yleisesti myydyt tauriinit eli vahvuudeltaan 1000 mg.

Hintaa yhdellä purkilla on 12,66 euroa. Kapseleita purkissa on 250 kappaletta eli yhdelle kapselille muodostuva hinta on hyvin olematon. Suositusannos on pari kapselia päivässä, ruokailujen välissä.

>> Tutustu tuotteeseen täältä

Twinlab Tauriini

 

Twinlabs tauriini

Twinlabsin tauriini on yhtä vahvaa kuin Now Foodsin tuote, mutta huomattavasti pienemmässä paketissa. Vain 50 kapselia sisältävä purkki on helppo ostos, jos haluaa kokeilla tuotetta ilman suurempaa sijoitus. Hintaakin purkille jää vain 4,24 euroa.

>> Tutustu tuotteeseen täältä

Multivita Energy purutabletti

Tämä tuote löytyy useista apteekeista sekä nettiapteekeista. Multivita purutabletin tarkoitus on parantaa suoritus – ja keskittymiskykyä. Tehoa tuo myös tablettien sisältämät vitaminiit ja kofeiini. Tarkka sisältö on tämä:

 • C-vitamiinia 60 mg
 • Niasiinia 3 mg
 • Pantoteenihappoa 0,9 mg
 • B2-vitamiinia 0,33 mg
 • B12-vitamiinia 3,3
 • Kofeiinia 34 mg
 • Tauriinia 12,5%

Mikäli puhdasta tauriinia haluaa niin tämä ei ole paras tuote siihen, eikä varmasti tehokkain. Yhteisvaikutus voi kutenkin olla jopa toimiva. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan tauriinia oikeassa muodossaan parhaiden vaikutusten saamiseksi.

Tälle 10 tabletin paketille tulee hintaa 5,60 euroa. Suositusannos on maksimissaan kolme tablettia päivässä.

>> Tuotteeseen voi tutustua täältä

Mitä muuta tauriinin kanssa

Hyvä lisä tauriinin kanssa on myös B-vitamiiniyhdistelmä tai B6-vitamiinivalmiste. B-vitamiiniyhdistelmä on maksan voimistamisen kannalta erinomainen ravintolisä nautittavaksi. Voit lukea siitä lisää suosituksistamme täältä.

Leave A Response

* Denotes Required Field