Morkkis

Tässä artikkelissa puhutaan morkkiksesta. Se on meille suomalaisilla vähän liiankin tuttu asia. Emme ole puhuneet siitä vielä kovin paljoa tällä sivustolla, joten on aika ottaa sekin käsittelyyn. Se on kuitenkin yksi krapulan oireista.

Morkkis

Morkkis on lyhenne moraaliselle krapulalle. Krapulan oireet eivät ole aina pelkästään fyysisiä vaan myös psykologisia. Useimmiten syynä on toilailut, mitä juopuneena tuli tehtyä.

Psykologiset oireet voivat pahentua mitä enemmän tulee juotua. Tämä johtuu osittain fysiologisista oireista eli alkoholi laskee aivojen serotoniini – ja dopamiinitasapainoja. Silloin on helppoa joutua ryyppykierteeseen, kun parhaalta vaihtoehdolta tuntuukin juominen.

3 vinkkiä morkkiksesta selviämiseen

Käydään kolme vinkkiä läpi, joiden avulla voit selvitä morkkiksesta. Nappaa vinkit talteen, jos on tullut tilanteita, milloin krapula-aamu on näyttänyt tavallista synkemmältä. Näiden neuvojen avulla tulet löytämään auringon paisteen uudestaan.

1. Anna itsellesi anteeksi. Mennyttä ei voi muuttaa. Tekoja voi aina pyytää anteeksi, jos on loukannut toista. Se on parasta mitä voit tehdä niin itsellesi kuin muillekin. Mitä nopeammin uskallat tehdä sen, sitä nopeammin voit unohtaa asiankin.

2. Mene rohkeasti ulos. Älä jää sisälle makaamaan pelkojesi keskelle. Mene ulos ja näytä, että olet jo unohtanut kaiken. Todennköisesti muutkin ovat.

3. Et ole ainoa. Muista ettet ole ainoa, kuka toilailee humalassa. Vahinkoja tapahtuu ja niihin ei kannata jäädä jumiin. Siirry eteenpäin ja opi virheistäsi. Lue seuraavat vinkin morkkiksen välttämiseen.

Kuinka vältät morkkiksen

1. Liiku porukalla ja sovi säännöt. Lähde hyvällä porukalla ulos ja sopikaa selkeät säännöt juomisen kanssa. Jos kukaan ei juo liikaa niin pakka on helpompi pitää kasassa.

2. Juo rauhassa. Mene johonkin missä juodaan vähän rauhallisemmin niin vältät yltiökännit. Valitse tarkoituksella baari tai klubi, missä voi nauttia juoman tai kaksi, mutta tarkoituksena ei ole tankata päätä täyteen.

3. 1 annos alkoholia, 1 vettä – sääntö. Jos saat pidettyä tästä kiinni niin olet erinomaisessa tilanteessa. Se vähentää heti alkoholin määrää ja pitää nestetasapainon kohdillaan. Jatkuva veden juominen hillitsee myös himoa alkoholiin, kun vessasa käymisen tahti vain kiihtyy.

Leave A Response

* Denotes Required Field