Mitä syödä krapulassa

Krapulassa syöminen on osalle vaikeaa ja osalle taas silloin nousee erinäisiä himoja pintaan. Mutta mitä silloin oikein kannattaa syödä? Tutustuimme asiaan ja päätimme kirjoittaa siitä tämän päiväisen kirjoituksen.

Mitä syödä krapulassa

Krapulassa syömistä miettiessä kannattaisi ottaa huomioon muutama tekijä. Krapulan oireet johtuvat erilaisista asioista ja ruokailulla voi vaikuttaa niiden hoitamiseen ja parantamiseen. Olkoon ruoka lääkkeesi, kuten eräs vanha herra sanoi. Kaikki ruoka ei ole saman arvoista, joten on hyvä tietää mitä valitsee, jos siis haluaa kohentaa olotilaa.

Tutustutaan eri oireisiin ja reaktioihin, joita alkoholin juominen ja krapula aiheuttaa. Katsotaan myös ratkaisuja eri ruokien kautta niihin.

Sanotaan vielä tässä vaiheessa, että voi hyvin vetää perinteisen krapulamätön, esimerkiksi pitsan ja siihen päälle jaffaa tai muuta limua. Ehkä sekin helpottaa, jos se toimii niin hyvä niin. Pysy siinä. Jos haluat kokeilla jotain erilaista niin tarjoamme vaihtoehtoja siihen.

Matala verensokeri

Matala verensokeri johtuu käytännössä vain ruokailun puutteesta. Helpoin tapa nostaa niitä on syödä hiilihydraattipitoista ruokaa. Usein suositellaan vaihtoehdoiksi esim. hunajaa, mikä onkin todella nopea keino nostaa sokereita, mutta ei kovin pitkäkestoinen. Jos olet ihan maassa aamulla niin nappaa lusikallinen tai pari hunajaa ja hyökkää sitten kokkailemaan tiukempaa ruokaa.

Nestehukka

Nestehukka on toinen asia, mihin kannattaa kiinnittää heti huomioita, kun herää. Vesi on tietysti loistava nesteyttäjä, mutta jos haluaa napata verensokereista ja nesteytyksestä kiinni niin makeat meloni, kuten vesimeloni on toimiva ratkaisu. Muita nesteyttäviä ruokia ovat tietysti myös muut hedelmät, marjat sekä vihreät salaatit. Erityinen maininta kurkuille. Voit myös tehdä itse tuorepuristettuja mehuja, jotka ovat hyvin ravinteikkaita ja nesteyttäviä. Myös erikoisemmat juomat, kuten kookosvesi ansaitsee maininnan.

Mineraalitasojen epätasapaino

Mineraalitasojen heitteleminen tai oikeastaan suuri lasku johtuu lisääntyneestä virtsaamisesta. Samalla heität hukkaan normaalia enemmän keholle tarpeellisia mineraaleja. Niiden puutos pistää kehon sekaisin, koska tietyt toiminnot eivät saa ravintoa, jota ne tarvitsevat. Tämä voi johta huonoon oloon ja esimerkiksi pääkipuun. Hyviä vaihtoehtoja tämän tilanteen korjaamiseksi, tiiviissä paketissa, ovat itse puristetut mehut useista eri kasviksista. Pelkät hedelmät eivät riitä. Voit myös kokeilla erilaisia merilevätuotteita, kuten Chlorellaa, Spirulinaa sekä Dulse – ja Kelp-leviä.

Suolatasapainon lasku

Suolatasojen lasku johtuu samasta syystä kuin mineraalitasojenkin. Samat temput toimivat myös sen korjaamiseksi. Voit nauttia hyvää suolaa, mielellään raffinoimatonta, esimerkiksi veden kanssa. Suolaa voi tietysti sekoittaa myös muuhun ruokaan tai juomaan ja nauttia sitä sen avulla.

Lisää vinkkejä löydät näistä artikkeleista:

1. Kuinka hoidat krapulaa luonnon keinoin

2. 9 yrttiä krapulan hoitoon

3. Luonnollisesti krapula pois

Leave A Response

* Denotes Required Field