L-Kysteiini Krapulan Hoidossa

krapulan oireet

Kun alkoholia eli etanolia nautitaan suurissa määrissä, joutuu keho koville. Maksasta, munuaisista ja aivoista löytyvä alkoholidehydrogenaasi joutuu pois pelistä. Alkoholidehydrogenaasi on entysyymi, joka hajottaa etanolia asetaldehydiksi. Seuraavaksi asetaldehydia hajoittava entsyymi pilkkoo asetaldehydin käytännössä etikkahapoksi.

Suuria määriä alkoholia juodessa maksa ei pysty hajottamaan sitä tarpeeksi nopeasti. Asetaldehydia kertyy elimistöön. Kun asetaldehydi kertyy elimistöön, aiheuttaa se voimakkaan pahoinvoinnin. Syntyy krapulan oireita.

Tästä syystä myös osa ihmisistä potee alkoholin vaikutuksesta pahoinvointia huomattavasti nopeammin kuin toiset. Esimerkiksi Aasiassa kulkee perintötekijöiden mukana geneettinen puutostila alkoholidehydrogenaasista. Heille alkoholi aiheuttaa hyvin nopeasti krapulan oireita. Tästä syystä krapulan ehkäisemistä ja poistamista on tutkittu tarkemmin Aasiassa kuin Euroopassa.

Ratkaisuksi on löytynyt Chlorellan ohella L-kysteiini.

L-kysteiini

Kysteiini on yksi luonnon yleisimmistä aminohapoista. L-kysteiini on kysteiinin toinen enatiomeeri. Sitä löytyy luonnollisista lähteistä, joita ovat mm.

Eläimistä: sika, kana, ankka, kalkkuna, munat, maito.

Kasveista: paprika, valkosipuli, sipuli, parsakaali, ruusukaali, kaura.

Voimme käyttää vertauskuvana autoa. Kun laitamme autoon(keho) polttoainetta(alkoholi), tulee sivutuotteena myrkyllistä pakokaasua. L-kysteiini tekee periaatteessa tuosta myrkyllisestä pakokaasusta puhdasta ilmaa.

L-kysteiini toimii asetaldehydin poistajana kahdella tavalla:

1. Se stimuloi entsyymiä, joka muuttaa asetaldehydin etikkahapoksi

2. Se reagoi suoraan asetaldehydin kanssa ja tekee siitä vaarattoman.

L-kysteiini krapulan hoidossa

L-kysteiinin tehoa on tutkittu rotilla. Rotille annettiin normaalisti annos asetaldehydia, joka normaalisti tappaisi puolet koe-eläimistä. Ne rotat jotka saivat L-kysteiiniä selviytyivät 80 % todennäköisyydellä. Rotille joille annettiin L-kysteiiniä ja B1-vitamiinia, selviytyivät kaikki.

Tutkimus löytyy täältä: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4842541

Yksinkertaisin tapa ottaa L-kysteiiniä on tabletteina. Yhden tabletin L-kysteiiniannos on yleisesti 500mg. Tabletteja tulisi ottaa 1-3 päivässä kun nautit alkoholia, jotta se vaikuttaisi krapulaan ehkäisevästi. Yksi strategia on nauttia tabletti 5 alkoholiannoksen välein vesilasillisen kanssa.

Jos haluat tukea L-kysteiinin tehoa, ota vitamiineja sen kanssa. Suositeltavia vitamiinilisiä ovat  B – ja C-vitamiinit.

Suosittelemme Now Foods – brändin L-kysteiiniä. Mielestämme kyseinen tuote on erittäin laadukas ja mukana on valmiiksi sekä C – ja B-vitamiinia.

Now Foods, L-Cysteine, 500 mg, 100 Tablets 

Sisältää: L-Kysteiini 500 mg, Vitamiini C 60mg  ja Vitamiini B-6 10 mg.

Mistä tilaat L-kysteiiniä

L-kysteiiniä on saatavilla useista luontaistuotekaupoista sekä verkkokaupoista. Suosittelemme tilaamista iHerb-verkkokaupasta, missä hinnat ovat erittäin edulliset. Tarkemmat tilausohjeet.

Now Foods, L-Cysteine, 500 mg, 100 Tablets

Tutustu tuotteeseen täältä.

Hinta: 1kpl $10.19 eli 8,30 euroa tai 4kpl $39.74 eli 32,30 euroa.

Jos et uskalla tilata itsellesi L-kysteiiniä niin tilaa vaikka sitten Acetiumia, sen vaikuttava ainesosa on L-kysteiini:


Lähteet:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4842541

http://www.genome.jp/dbget-bin/www_bget?cpd:C00097+-kcf

http://www.hmdb.ca/metabolites/HMDB00574

http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/summary/summary.cgi?cid=5862

http://fi.wikipedia.org/wiki/L-kysteiini

http://en.wikipedia.org/wiki/L-cysteine

http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholidehydrogenaasi

Leave A Response

* Denotes Required Field