Krapulan Hoitoa Ympäri Maailmaa

Tällä kertaa luvassa on kansainvälisiä hoitokeinoja, joilla krapula voidaan päihittää. Mukana on hieman humoristisia neuvoja, joita kaikkia ei kannata ottaa todesta. Valitettavasti myös tutkimuspuoli näistä hoitokeinoista puuttuu täysin.

Ranska

Krapula on saanut rankalaisten suussa oman termin: “puinen suu”. Heidän taikakeinonaan on juoda litran tuoppi vettä, minne on kaadettu ruokalusikallinen oliiviöljyä. Pelkkä vesi riitä vaan lisäksi pitää liikkua. Lajeihin kuuluu uinti, juokseminen ja jumppa. Tavoitteena on hikoila osa alkoholista pois. Kuntoilun jälkeen tarvitaan krapulan lopullisesti tappava lounas eli kananmunia ja parsaa. Päälle voi ottaa miso-keittoa tai Bloody tai Virgin Maryn.

Nicaragua

Väli-Amerikan krapula hoituu häränhäntäkeitolla. Tämä nautitaan kuumana ja tulisena, mikä auttaa hikoilemaan ja kuljettaa alkoholin myrkkyjä ulos kropasta. Kaiken hikoilun keskellä on syytä muistaa nestetasapaino ja tapana onkin juoda paikallista limonadaa. Se valmistetaan yksinkertaisesti sokeri-suolavedestä ja limettimehusta. Liikunta taas ei sovi tämän maailmaosan krapulapäivään, varsinkaan makuuhuoneessa.

Bangladesh

Alkoholi juomat ovat tässä maassa pääsääntöisesti kiellettyjä, joten luonnollisesti niitä joka kylästä löytyy. Paikallinen myrkky on usein sokeriruoko – tai riisipontikkaa. Juoma onkin niin tehokasta, että sitä voidaan juoma aamuisen krapulan hävittämiseksi lisää. Jos pelkkä juopottelu ei vie pääsärkyä pois, voi lisäksi imeskellä sitruunaa joka sen kumoaa lopullisesti.

Venäjä

Naapurimme ovat kovia nauttimaan alkoholista, joten keinot sen jälkitilojen päihittämiseksi täytyvät olla hyvät. Paikallinen krapulan tappaja on suolakurkkujen liemi, jota nautiskellaan suoraan säilykepurkista. Heikkoa oloa voi tasoittaa myös pienellä vodkaryypyllä.

Kreikka

Kreikassa krapulapäivänä otetaan rennosti. Nukutaan, otetaan kuuma kylpy ja nukutaan vähän lisää. Aamupalalla juodaan hedelmämehuja, syödään vain kevyesti nauttien hilihydraattipitoista ruokaa ja vältellää kahvia.

 

Lähde: tekstien tietoja lainattu Helsingin Sanomista.

Leave A Response

* Denotes Required Field