Krapulan ehkäisy

Krapulan ehkäiseminen on tällä hetkellä paras taktiikka taistella krapulaa vastaan. Tietysti alkoholin juomatta jättämäinen on vielä tehokkaampaa, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta. Silloin hyvä ennakointi on kaikki kaikessa. Paljon riippuu siitä, että ymmärtää tekijät mitkä aiheuttavat krapulaa.

Krapulan syntyminen ei ole yksiselitteistä, vaan syitä on monia, mitkä jokainen aiheuttavat oman kivivyöryn, mikä kasvaa kunnes loppuu. Sen takia on tärkeää pystyä ennaltaehkäisemään monien näiden syntyminen, koska kivivyöryn pysäyttäminen on vaikeaa kunnes se luonnollisesti pysähtyy.

krapula

 

Ehkäiseminen on tärkeää, sillä kukaan meistä ei halua herätä kuten herra ylläolevassa kuvassa.

Krapulan ehkäisy

Krapulaksi lasketaan alkoholin poistumisesta aiheutuneet reaktiot kehossa. Kuitenkin krapulassa moni joutuu kokemaan lukuisia erilaisia vaivoja, joista osa ei ole suoraan yhdistettävissä krapulasta johtuviksi syiksi vaan enemmänkin humalatilassa huomiotta jääneiden asioiden seurausta. Toki krapulan aiheuttaa monia erilaisia ikävyyksiä. Käydään läpi muutamia asioita, ei niinkään oireita vaan asioita, jotka jäävät tekemättä.

  • Nestehukka on yksi suurimmista tekijöistä. Jokainen tietää nestehukan oireet kuumana päivänä. Samat hyökkäävät kimppuun myös alkoholia juodessa.
  • Matala verensokerien taso johtaa
  • Mineraalitasot epätasapainossa
  • Maksan ylikuormittuminen

Okei, katsotaan seuraavaksi millä asioilla näitä voidaan ehkäistä. Monet asiat ovat tuttuja, mutta silti ne jäävät tekemättä, joten ehkä on syytä kerrata niitä.

Tuotteet ja tekniikat krapulan ehkäisyyn

Krapulan hoitamisen tärkein osa on luoda toimiva strategia. Toimivalla tarkoitan sitä, että sitä tulisi noudatettua myös juodessa. Asioita ei kannata siis tehdä liikaa vaan pyrkiä pitämään perus asiat kunnossa.

1. Juo vettä paljon ennakoiden, kesken juomisen ja juomisen jälkeen. Nestehukkaa on vaikea huomata kun alkoholia kittaa naamariin. Silti se iskee tehokkaasti. Suurin osa nesteytyksestä hujahtaa viemäriin lisääntyneen virtsauksen seurauksena. Samalla alkoholia ei voi pitää mitenkään hyvänä nesteyttäjänä, päinvastoin. Sen takia suosittelemme juomaan vettä ennakkoon sekä juomisen aikana. Yritä juoda suurempi lasillinen vettä jokaista alkoholiannosta kohden eli jokatoinen menetelmällä. Lopeta ilta juomalla reilu annos vettä, tähtää puoleen litraan tai isompaan määrään. Ei kannata pelätä vessahätää, sillä sitä tuskin tulee jos illan aikana on joutunut juoksemaan vessassa.

2. Syö säännöllisesti ja ravitsevasti ennen, välillä ja jälkeen. Syömisellä isketään kaksi asiaa kerralla. Ensinäkin verensokereilla on tapana laskea viimeistään krapulayön aikana ikävän alas, mikä näkyy heikkona olona aamulla. Toinen on mineraalitasojen laskeminen, mikä on seurausta lisääntyneestä vessasta juoksemisesta ja niiden paikkaamatta jättämisestä. Perinteiseen krapulamättöön voi tietysti turvautua paremman puutteessa, mutta sen helpottava vaikutus on osittain vain lumetta. Onkin parempi panostaa oikeasti ravintotiheisiin ruokiin.

Nauti ennakkoon

Nämä tuotteet tulee ottaa ennakoon, jotta krapula voidaan välttää. Hoida ylläolevat asiat kunnolla ja lisää nämä ns. pre-game strategiaasi niin voit tasapainottaa koko peliä paremmin.

1. Chlorella. Chlorellasta puhumme paljon, mutta vain koska se toimii. Laita lasiin vettä ja sopiva annos chlorellaa sinne. Älä naukkaile heti ruoan päälle vaan mieluummin vähän tyhjempään vatsaan niin imeytyminen toimii paremmin. Maku ei ole ehkä mukavin, joten purista joukkoon vaikka tuoreesta sitruunasta tai appelsiinista hieman mehua. Sopiva annos chlorellaa on 4-6 grammaa. Nauti tämä drinksu hyvissä ajoin ennakkoon eli noin 2-3h ennen juomista niin se ehtii imeytyä hyvin.

2. B-vitamiini. Juominen käy kovaksi toiminnaksi maksalle, joten sen voimistaminen on tärkeää. B-vitamiini auttaa siinä. Voit myös harkita säännöllistä maksan puhdistamista, jos tulee juostua enemmän bailaamassa.

3. Mucomyst / Acetium. Asetaldehydi ei ole myytti vaan selkeä tekijä krapulan oireiden kanssa. Nappaa Mucomystiä tai Acetiumia tai tutustu tarkemmin niiden vaikuttaviin aineisiin ja käytä niitä suoraan. Löydä lisää tieto klikkaamalla niiden kohdalta tämän kappaleen alusta.

Näiden vinkkien laittaminen yhteen on tärkeää. Jos et vielä omista tarvittavia tuotteita niin pistä ne tilaukseen. Löydät suosituksia sivuiltamme, mutta käytännössä saat tarvittavia tuotteita monista ekokaupoista sekä apteekeista.

Leave A Response

* Denotes Required Field