Neljä Kokemusperäistä Vinkkiä Krapulan Parantamiseen

Vältä nestehukkaa

“Alkoholi nimittäin ohentaa verta, joka on 70-prosenttisesti vettä. Tämä voi vaikuttaa nestetasapainoon. Veden juominen auttaa varastoimaan tarpeellisia nesteitä. Lisäksi se auttaa verenkiertoa sekä verenkiertojärjestelmää liikuttamaan ravintoaineita ja happea kudoksiin sekä poistamaan edellisenä yönä kertyneitä jätteitä elimistöstä ”  Sanoo huippuluotettava tohtori.fi – sivusto.

Koska kuseskelet nelinkertaisen määrän ulos juomiisi nesteisiin nähden, on hyvin todennäköistä, että rankan juomisen jälkeen heräät armottomaan jysäriin ja suun kuivamiseen, jotka ovat suurilta osin nestehukan aiheuttamia. Tätä on kaikista helpoin ennaltaehkäistä toisella näistä kahdesta keinosta.

A) Juo lasi vettä jokaisen alkoholiannoksen välillä.

B) Juo litra tai pari vettä ennen nukkumaanmenoa.

B-kohta on osalle meistä haasteellisempi, koska vaadittu vedenjuontimäärä voi tuottaa ongelmia. Ajoittain osalla myös unohtuu veden juominen ennen nukkumaanmenoa , koska on niin kiire sammua ja menettää tajuntansa. Tästä saa maksaa tietysti kalliin hinnan seuraavana aamuna. Jos kuulut riskiryhmään, joka ei enää loppuillasta tajua yhtään mitään, suosittelemme käyttämään strategiaa A.

Pidä verensokeri korkealla, eli syö

Suomalaiseksi perinteeksi muodostunut baari-illan jälkeinen grillijono ei ole välttämättä ole kaikessa mielessä huono juttu. Kun haet kunnon grillimätöt, josta syöt suurimman osan ja jätät hiukan strategisesti myös aamuksi, olet vahvoilla taistelussa matalaa verensokeria vastaan aamulla. Sitäpaitsi kuka voi hillitä itseään kännissä rasvaisen ruoan edessä? Aivan, ei kukaan.

Älä juo kohtuuttomia määriä

Juotko pitääksesi hauskaa vai juot siksi, että ahdistaa? Harrasta hiukan itsetutkiskelua hiukan, jos joka ikinen kerta pitää vetää överiksi. Ne jotka pitävät hauskaa, eivät yleensä koe veren oksentamista seuraavana aamuna kokonaisuuteen kuuluvana. Osalle taas on muodostunut tavaksi juoda niin kauan, että taju lähtee ja sitten juoda vielä hiukan lisää. Aamulla oksennetaan verta ja vannotaan, ettei koskaan enää. Itsetuhoisen juomisen  haasteet eivät ratkea sillä, että yritetään lievittää krapulaa, vaan pitää nostaa koko muun elämän laatua sen verran, että voi juoda muustakin syystä kuin paetakseen pahaa oloa. Tästä voit jutella enemmän lähimmän terapeuttisi kanssa.

Nuku tarpeeksi

Joskus käy niin onnekkaasti, että pahakin darra vältetään nukkumalla riittävän pitkään. Alkoholin palamisnopeus on vakio, joten jos odotat tarpeeksi pitkään se menee ohi. Jos nukut odottaessasi se menee vielä nopeammin ohi? On tyhmää sanoa tätä ääneen, mutta ehkä kannattaisi juoda silloin, kun seuraavana päivänä on täysin vapaa päivä ja  voit ihan rauhassa nukkua vaikka iltaan asti.

Leave A Response

* Denotes Required Field