Krapula: 9 Yrttiä Hoitoon

Krapula iskee välillä ja lujaa. Sen takia tarvitsemme hyviä keinoja helpottamaan seuraavaa aamua ja päivää. Tällä kertaa keräsimme listan perinteisiä yrttejä, joita on käytetty krapulan oireiden hoitoon ja osaksi ennaltaehkäisyyn. Toivottavasti näistä on apua seuraavan kerran kun krapula on uhkaamassa!

1. Iltahelokkiöljy

Ei ehkä tutuimmasta päästä monille, mutta hyvin perinteinen yritti krapulan hoitoon. Öljyä on käytetty pitkään, sillä se voi auttaa maha – ja maksavaivoja. Maksa toimii ylikierroksilla alkoholin juomisen takia ja tämä yritti voi auttaa tekemään alkoholin polttamisesta paljon miellyttävämmän prosessin.

2. Piparminttu

Piparminttua on käytetty perinteisesti vatsavaivoihin ja vastsan toiminnan tasapainottamiseksi. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi teenä. Piparminttua on myös nautittu rauhoittamiseen, stressin hoitoon ja ruuansulatuksen parantamiseen. Ruuansulatuselimistö voi hidastua liiasta alkoholin käytöstä, joten sen tehostaminen tämän yritin avulla voi olla hyödyksi.

3. Pajunkuori

Tunnetaan perinteisenä kipulääkkeenä. Saatavilla erilaisina ja vahvuisina tinktuuroina erilaisista luontaistuotekaupoista. Sekoitetaan esimerkiksi kylmään veteen. Siitä tulee hyvin kitkerä juoma.

4. Magnesium

Osa lääkäreistä ja tutkijoista pitää krapulan oireita syynä magnesiumin puutoksesta. Magnesiumia käytetään sydämen, hermojen ja lihasten solujen kunnossa pitoon. Magnesiumin puute voi olla syy väsymykseen, uneliaisuuteen ja ruokahalun puutokseen.

Fenkolia voidaan käyttää monessa muodossa. Helpointa on heittää muutamia fenkolin siemeniä teekuppiin. Perinteisesti fenkolia on käytetty maksan toiminnan parantamiseen. Sen sanotaan olevan palauttava yrtti, joka auttaa maksaa palautumaan rasituksesta toimintakuntoon.

Rohtosapin lehtiä voidaan käyttää teen seassa hermojen rauhoittamiseksi ja vatsavaivojen hoitoon. Sitä pidetään erityisen hyödyllisenä parantamaan pahoinvointia ja sekaisin olevaa vatsaa.

7. Inkivääri

Inkivääriä voi käyttää tuoreena, jauheena, kapseleina tai vaikka teenä. Se on perinteinen pahoinvointi – ja kipulääke. Tuoretta inkivääriä voi leikata palan ja imeskellä sitä pahoinvoinnin vähentämiseksi.

Timjamia voidaan käyttää lisäämällä sen lehtiä teen sekaan ja nauttimalla sitä pienen hunajalusikallisen kanssa. Se auttaa vähentämään jännitystä ja rentouttamaan lihaksia. Se voi myös auttaa mahavaivojen kanssa.

9. Porkkana

Porkkan, varsinkin villiporkkana, on luonnollinen detox-ruoka. Se voi auttaa puhdistamaan ylikuormittunutta maksaa. Porkkanan kanssa kannattaa nauttia paljon vettä, sillä se on luonnollinen diureetti.

Muita vinkkejä & huomautuksia

B-vitamiinit ovat myös tärkeä osa taistelua, jos krapula koittaa päästä voitolle. Vitaminiit yleensäkin voivat auttaa kehoa palautumaan nopeammin ja puhdistautumaan paremmin. Hyödynnä yllä mainittuja yrttejä mahdollisimman monella tapaa ja eri muodoissa. Nauti pitkät yöunet ja juo paljon puhdasta vettä.

>> Lisää luonnonkeinoja, joilla krapula voidaan hoitaa <<

Leave A Response

* Denotes Required Field