Kuinka Vietät Juhannuksen Ilman Krapulaa

Juhannus lähestyy vauhdilla. Tuo suomalaisten perinteinen kesäjuhla on myös alkoholin kulutuksen suurjuhla. Suurin osa Suomen puolesta miljoonasta mökistä saa asukit juhannuksen ajaksi kun juhlinta siirtyy kaupungeista maaseudulle. Näiden viiden helpon vinkin avulla voit varmistaa, että jätät myös krapulan kotiin.

Ennen vinkkejä Krapulanhoito.fi – tiimi haluaa toivottaa Sinulle oikein aurinkoista juhannusta!

 

1. Juo alkoholittomia vaihtoehtoja

Yksinkertaisin vaihtoehto on nauttia alkoholittomia juomia. Lähes kaikista alkoholia sisältävistä juomista ja drinkeistä on saatavilla alkoholiton vaihtoehto. Jos olet todella sitoutunut välttämään krapulaa, on tämä helpoin tapa toteuttaa se.

Monelle juhlakansasta tämä vaihtoehto ei sovi, joten lukekaa tarkasti seuraavat kohdat.

2. Ehkäise krapulaa tehokkaasti

Nappaa apteekista matkaan paketti Acetiumia tai lähimmästä luontaistuotekaupasta paketti Chlorellaa. Nauti molempia pakettien ohjeiden mukaan ja voit ehkäistä krapulasi suurella todennäköisyydellä.

Muista nauttia molempia ennen alkoholin juomista.

3. Käytä vähän krapulaa aiheuttavia alkoholeja

Aikaisemmissa artikkeleissamme on todettu, että tietyt alkoholijuomat aiheuttavat krauplaa toisia juomia vähemmän. Tiivistetysti voidaan sanoa, että mitä puhtaampi alkoholijuoma on sitä vähemmän se aiheuttaa krapulaa. Puhtaudella tarkoitetaan erilaisten lisä – ja vierasaineiden määrää.

Alkon ja Suomen alkoholia valvovien viranomaisten tutkimuksien mukaan luomu – ja biodynaamiset alkoholijuomat ovat tavallisia alkoholijuomia puhtaampia. Valitse siis luomu – tai biodynaaminen alkoholijuoma juhannuksen viihdejuomaksi.
Lisää aiheesta voit lukea täältä: Krapulan Parantaminen osa 9 – Vähän Krapulaa Aiheuttavat Alkoholit osa 1.

4. Nauti runsaasti vettä ja syö hyvin ennen alkoholin juomista

Varsinkin kesäisin lämpimillä keleillä alkoholia nautittaessa saamme  helposti nestehukan. Veden juominen unohtuu täysin tai se jää liian vähälle. Runsas alkoholin juominen kiihdyttää virtsan eritystä, joten veden juominen tuntuu turhalta. On tärkeää ennalta ehkäistä tämä ja varmistaa tarvittava nesteytys juomalla runsaasti vettä ennen alkoholin nauttimista ja sen aikana.

Myös runsas ruokailu ehkäisee osaltaan krapulaa ja alkoholin vaikutusta.

5. Torju krapulan oireita 

Vaikka pyrkisit ehkäisemään krapulan oireita mahdollisimman tehokkaasti, saattaa jotkin oireet silti hiipiä suojien läpi. Niiden parantamiseen tai vähintään olon helpottamiseen on muutama yksinkertainen kikka.

– Nauti ibuprofeiinia. Se on todettu vähentävän krapulan oireita. Nauti ennen nukkumaan menoa. Voit lukea lisää täältä.

– Juo paljon vettä ja auta aineenvaihduntaasi toimimaan tehokkaammin.

– Syö paljon vihreää, kuten parsaa, tummia salaatteja kuten tammenlehtisalaattia tai selleriä.

– Liiku kevyesti. Kevyt ulkoilu raittiissa ilmassa auttaa aina.

 

Turvallista juhannusta!

Leave A Response

* Denotes Required Field