Ilokaasu Krapulan Hoitoon

Ilokaasu on tehnyt viimeisten vuosien aikana paluun Suomeen todella vauhdilla. Jo 1800 – luvulla kehitettyä ja pääasiassa lääketieteessä käytettyä kaasua on ryhdytty käyttämään bilekaasuna. Ilokaasulla on kuitenkin osoitettavasti myös käyttöä krapulan hoidossa sekä alkoholismin hoidossa. Meitä tietysti kiinnostaa erilaiset keinot ehkäistä tai hoitaa krapula.

Tutustutaan tänään tarkemmin ilokaasuun ja selvitetään miten sitä voitaisiin hyödyntää krapulaa vastaan.

Mitä ilokaasu on

ilokaasu

 

Ilokaasu eli dityppioksidi on typen happiyhdiste. Käytännössä se on väritön kaasu huoneenlämmössä. Sitä tuotetaan luonnollisesti maatalouden yhteydessä ja pidetään ilmastolle erittäin haitallisena.

Nimi ilokaasu tulee kaasun käytön johtavasta iloisesta mielentilasta. Käytännössä se tekee käyttäjän huvittuneeksi. Tästä johtuen sitä on myös käytettyä päihteenä.

Ilokaasun alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut lääketieteessä. Sitä on käytetty nukutusaineena tai kivun hoitoon leikkauksissa ja synnytyksissä. Lääketieteessä annetaan yleensä ilokaasua sekoitettuna happeen.

Käyttäjille se aiheuttaa huvittuneisuuden lisäksi kipujen lieventymistä sekä euforiaa. Näistä seuraa useille erilaisia äänihallisinaatioita.

Ilokaasua käytetään myös päihteenä. Se poistaa kipua ja aiheuttaa euforiaa sekä lieviä äänihallusinaatioita.

Dityppioksidia on käytetty myös vieroitushoitoihin, vaikka tutkimusten mukaan tulokset ovat epämääräiset. Parhaita hoitotuloksia saavat perustelevat käyttöä oikealla annostuksella, määrillä, käyttöajoilla sekä muilla tekijöillä.

Ilokaasu ja krapula

Mutta kuinka ilokaasua voidaan käyttää, jotta krapula voitaisiin parantaa tai ehkäistä. Tämän sivuston lukijoita askarruttaa erityisesti ne kysymykset. Varsinkin krapulan parantaminen on ratkaisua kaipaava asia.

Krapulan hoidossa ilokaasua on eniten tutkittu vieroitushoitojen yhteydessä. Selkeää hyötyä sille on myös löydetty. Sen takia kannattaa tutustua enemmän kuinka ilokaasua käytetään:

Ilokaasun käyttäminen

Ilokaasu vedetään henkeen jonkin laitteen avulla. Usein sillä on täytetty ilmapallo, josta ilokaasu vedetään henkeen. Seurauksena on muutamia minuutteja kestävä nousutila, mikä vastaa osittain nousuhumalaa. Käytön turvallisuudesta on hieman väittelyä, mutta suurimmat riskit tulevasta vasta todella suurista annoksista sekä maskien käyttämisestä, milloin tukehtuminen on mahdollista. Ilokaasu ei aina sisällä happea, milloin happea pitää hengittää jotain kautta. Tämän takia juuri maskit voivat olla vaarallisia.

Kaasun vaikutus on mitattuna melko lyhyt, vain parisen minuttia. Sinä aikana kuitenkin ilokaasu hämärtää ajantajua, joten aika tuntuu normaalia ja todellista pidemmältä. Itse ilokaasun käyttämisestä ei tule krapulaa.

 

Miten käytän ilokaasua krapulan ehkäisyyn ja parantamiseen

1. Korvaa ilokaasulla juominen kokonaan. Monille ilokaasu on korvannut juomisen kokonaan, sillä sen avulla on mahdollista nauttia vastaavista olotiloista täysin ilman krapulaa, ainakin lyhytkestoisesti. Vaikka emme tietysti suosittele ilokaasun viihdekäyttöä niin voidaan puhua useiden käyttäjien kokemusten pohjalta sen olevan krapulan kannalta parempi vaihtoehto.

2. Käytä ilokaasua alkoholin juomisen yhteydessä. Monille ilokaasu kulkee juomien yhteydessä tai niiden välissä. Tämän tehoa krapulan hoidossa on vaikea sanoa, mutta ainakin se voi vähentää tarvittavaa alkoholin määrää.

3. Käytä ilokaasua ennen nukkumaan menoa. Jos nukkuminen tuntuu vaikealta niin särkyjä ja huonoa oloa voi helpottaa ilokaasulla. Tunnetusti pelkkä lepo auttaa selviämisen kannalta ja hyvä lepo vielä enemmän. Juuri nukkumaan menessä se voi olla sopivalla annoksella oikea lääke unen saamiseksi.

4. Käytä ilokaasua aamulla. Ilokaasu lievittää kipua ja särkyä, joten siitä voi saada ainakin hetkellisen avun. Kokemuksien mukaan krapulaan liittyvät ikävät tilat katoavat lähes totaalisesti, kun ilokaasua nauttii. Haasteena voi olla juurikin sen saavutetun tilan kesto, mikä on normaalisti melko lyhyt.

Mistä saan ilokaasua

Suomessa käytettävää ilokaasua on helpoin saada yllättäen keittiötarvikeliikkeistä. Kermavaahdon pursottimista löytyy malleja, mitkä toimivat kaasulla. Tämä kaasu on ilokaasua.

Suomessa ilokaasua ei myydä viihdekäyttöön, mutta sitä on juurikin saatavilla muihin käyttötarkoituksiin myytynä. Ilokaasua voi myös tilata ulkomailta Suomeen, esimerkiksi EU-alueen sisältä tilattuna se on usein halvempaa kuin Suomesta tilattuna. Tarjoamme seuraavassa kappaleessa muutaman vaihtoehdon tilauspaikaksi.

Mistä ostan ilokaasua

Suomessa ilokaasua myydään kapseleissa, joita käytetään kermasifonien avulla, mikä näkyy ylläolevassa kuvassa. Yhden kapselin hinta pyörii noin 40 centin paikkeilla riippuen tilausmäärästä. Sifonille hintaa tulee noin 30-35 euroa. Jos mietitään, että yhden kapselin avulla saa 1 minuutin pöllyt aikaan niin hinta ei ole kovin valtava.

Tuotteita voi tilata Suomesta tai ulkomailta. Esittelemme kolme suosittua vaihtoehtoa. Suomesta tilaaminen on luonnollisesti helpointa ja nopeinta, kun toimitusmatkat ovat lyhyitä ja maksuvälineenä käyvät normaalit verkkopankit.

Kermaa.fi

Kermaa.fi on luultavasti tunnetuin tekijä markkinoilla. Valikoimat ovat hyvät ja verkkokaupan lisäksi on mahdollisuus käydä tutustumassa tuotteisiin lukuissa kivijalkakaupoissa.

Tutustu sivuun täältä:

Kermavaahto.fi

Vastaava verkkokauppa kuin Kermaa.fi. Noutopisteitä löytyy Helsingistä. Erikoistunut suurempiin tilauksiin. Yleisesti pienemmät tilaukset saa hieman halvemmalla Kermaa.fi osoitteesta.

Tutustu sivuun täältä.

Creamsupplies.co.uk

17,5 euroa sifoni ja yksi kapseli on n. 30 centtiä riippuen tilausmääristä. Toimituskulutkaan eivät ole valtavia vaan yhden sifonin ja 96 kapselin toimituskuluiksi tulee 7,65 euroa. Toimitusajat vaihtelevat tietysti, kun paketti tulee Briteistä, joten parinkin viikon odotus voi olla paikallaan.

>> Tutustu tuotteisiin täältä

 

Mitä ilokaasun kanssa

Ilokaasun on todettu vaikuttavan B12-vitamiinitasoihin, joten suosittelemme nauttimaan myös B-vitamiiniyhdistelmiä tämänkin tuotteen kanssa.

2 Comments

 • Sepi

  Reply Reply 29.7.2014

  Ilokaasua myy myös suomalainen kermaset.fi.

 • Petteri

  Reply Reply 5.9.2014

  Taitaa osa noista myyjistä olla poistunut jo. Ainakin Kermaa.fi on Hesarin mukaan mennyt konkurssiin heinäkuussa 2014 http://www.hs.fi/kotimaa/a1406598662474

  Ilokaasun myyjistä on pystyssä ainakin http://www.kermabileet.fi josta itsekin tilasin viimeksi. En enää uskaltanut kermaa.fi pojilta tilata, kun oli firma protestilistalla ja laskut rästissä.

Leave A Response

* Denotes Required Field