B-vitamiini ja krapula

B-vitamiinia pidetään yhtenä ihmelääkkeenä krapulaa vastaan. Tänään tutustumme aiheeseen tarkemmin ja selvitämme onko väitteellä mitään perää.

Auttaako B-vitamiini krapulan hoidossa

On totta, että alkoholia juodessa keho menettää paljon vitamiineja ja ravinteita. Tämä johtuu pääasiassa lisääntyneestä virtsaamisesta. Näiden vitamiinien puutos aiheuttaa tietysti osaltaan omia oireita sekä helpottaa ikävien oireiden voimistumista. Erään 1970 – luvulla tehdyn kokeen perusteella B6-vitamiini pystyi puolittamaan krapulan oireet puoleen. Tätä ei ole kuitenkaan sen jälkeen vahvistettu, paitsi lukuisi kotikutoisten tieteilijöiden toimesta.

Vaikka tehoa ei suoraan todistettu (ehkä johtuen tutkimusten puutteesta), ei vitamiinien nauttimisella voi ainakaan haittaa olla, jos tiedetään niiden häviävän alkoholin juomisen seurauksena. Tosin myös vitamiinien kanssa tulee olla huolellinen, sillä niitäkin voi nauttia yliannostuksen, joten noudata päiväannostuksien suosituksia.

B-vitamiini ja krapula

B-vitamiineja on useita. Nykyisin B-vitamiiniksi lasketaan 8 erilaista vitamiinia. Näitä ovat B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 ja B12. Käydään läpi näistä tärkeimpien vaikutuksia krapulaan.

B1-vitamiini: B1 auttaa ehkäisemään glutaarihapon kerääntymistä aivoihin, mikä voi osaltaan aiheuttaa päänsärkyä ja kipua krapulan seurauksena.

B3-vitamiini: B3 eli niasiinia käytetään puhdistamaan myrkkyjä kehosta eli auttamaan maksan toimintaa. Juuri niasiinia voi nauttia yliannostuksen, joskin annoksen pitää olla todella suuri.

B6-vitamiini: B6 on juuri tutkituin krapulan tappaja. Sen on nähty tutkimuksissa auttavan helpottamaan tai poistamaan krapulaa, jos nauttii tarpeeksi suuria määriä.

B12-vitamiini: B12 auttaa aivoja ja hermojärjestelmää toimimaan, mitkä joutuvat ylirasitukselle alkoholin juomisen seuraksena, osittain juuri vitamiinipuutoksen takia.

B-vitamiini tuotteet

Suosittelemme usein erilaisia tuotteita, joita voit käyttää krapulaa vastaan. Toivomme suositusten auttavan sinua, jos oikeasti haluat tilata tuotteita. Silloin ei tarvitse lähteä arpomaan enää, että mitä ja mistä tilaa vaan voi suoraan klikata linkkejä ja tilata tuotteet kotiin. Huomautamme aina kuitenkin, että suurinta osaa tuotteista voi käydä ostamassa lähikaupoista tai apteekeista. Tee niin, jos koet sen parhaaksi vaihtoehdoksi.

 

Multiva Beko Long B-vitamiini

multivita beko long

Multivita Beko Long B-vitamiiniyhdistelmä . Purkissa on 100 tablettia ja se maksaa 15,30 euroa. Suositusannos on 1 tabletti päivässä.

Sisältää:

B1-vitamiini 35,0 mg (2500 %*)
B2-vitamiini 35,0 mg (2188 %*)
niasiini (B3) 35,0 mg (195 %*)
pantoteenihappo (B5) 35,0 mg (583 %*)
B6-vitamiini 25,0 mg (1250 %*)
B12-vitamiini 10,0 µg (1000 %*)
foolihappo 600,0 µg (300 %*)
D-biotiini 150,0µg (100 %*)

Carlson Labs B-vitamiini

carlson b-vitamiini krapula

Carlson Labs B-vitamiini yhdistelmä C-vitamiinilla. Purkki sisältää 180 tablettia ja maksaa 14,50 dollaria eli 11,12 euroa. Suositeltu annostus on 2 tablettia päivässä. Tarkemmat pitoisuudet kannattaa tarkistaa tämän linkin takaa.

Leave A Response

* Denotes Required Field