Antabus ja Krapula

Antabus on yksi eniten mielenkiintoa herättäneistä krapulatuotteista tälläkin sivustolla. Moni tietääkin tuotteen ja sen yleisimmät käyttötarkoitukset. Käydään niitä tänään kuitenkin läpi niin kenellekään ei jää arvuuttelun varaan, että mikä tuote oikeasti on. Tänään aiheena on siis Antabus.

Mikä on Antabus

Antabus on lääkeaine, jonka oikea nimi on disulfiraami. Monesta siitä käytetäänkin juuri oikeaa nimeä sen kauppanimen sijaan. Sitä myydään pääasiassa alkoholismin hoitoon. Tämän takia se yhdistetään usein krapulalääkkeeksi. Tavallaa se onkin sitä, mutta puhutaan siitä kohta lisää.

Antabuksen tarkoitus on vaikuttaa alkoholin poistumiseen elimistöstä. Se estää aldehydidehydrogenaasi entsyymin toimintaa. Tämän entsyyminen tarkoitus on hajottaa asetaldehydi, mitä pidetään krapulan yhtenä syynä. Normaalisti siis tuo entsyymi hajoittaisi asetaldehydin muiksi aineiksi kehossa. Antabuksen vaikutuksen takia alkoholi kuitenkin jää elimistöön asetaldehydinä. Tämä tietysti aiheuttaa epämukavaa oloa. Tässä tapauksessa sitä kutsutaan pikakrapulan sijaan antabusreaktioksi. Isommat alkoholiannokset aiheuttavat vielä ikävämpiä oireita.

Lääkkeen vaikutus on nopea. Parissa tunnissa nauttimisen jälkeen se alkaa vaikuttamaan ja välittömästi sen jälkeen alkoholin juomisesta tulee varsin ikävä kovkemus.

Miten käytän antabusta krapulan ehkäisyyn ja parantamiseen

Antabusta voi käyttää vain ehkäisevästi krapulan hoidossa. Käytännössä otat sitä ja et juo. Tai mikäli yrität juoda, saat välittömästi pahoinvointia ja muita krapulaa muistuttavia oireita.

Mistä saan Antabusta

Antabusta saa apteekeista resepteillä eli käytännössä tarvitset lääkärikäynnin sitä ennen. Sen jälkeen voit myös hyödyntää e-reseptejä ja tilata lääkkeet suoraan netistä. Hintaa lääkkeellä on ihan melkoisesti, sillä 100 tabletin paketti maksaa melkein 60 euroa. Tämä on tietysti pieni hinta verrattuna pariin kosteaan viikonloppuun.

Leave A Response

* Denotes Required Field