3 syytä miksi tipaton tammikuu on huono idea

uusivuosi

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoillemme. Vuoden vaihtuminen lähestyy ja vain muutama päivä joulun jälkeen tulee seuraava suuri juhla. Se tietää lisäjuhlintaa ja krapulaisia heräämisiä uuteen vuoteen.

Vuoden vaihteessa monet tekevät erilaisia uudenvuodenlupauksia. Yksi näistä on tipaton tammikuu. Tosi asia on, että useimmat lupaukset eivät ole kestäviä. Eräiden tutkimuksien mukaan 90 % lupauksista epäonnistuu. Voidaankin sanoa, että lupaukset eivät ole tehokkain tapa ehkäistä juomista ja sen kautta krapulaa.

Kerromme 3 syytä miksi tipaton tammikuu ei ole paras idea päästä eroon krapulasta.

3 syytä miksi tipaton tammikuu on huono idea

Tässä 3 syytä miksi tipaton tammikuu on huono idea.

1. Perustellaan kohtuuton käyttö muina aikoina

Vaikka selviäisit juomatta kuukauden ajan, voi sitä käyttää hyvänä syynä juoda enemmän muulloin. Alkoholin käytön vaikutuksia ei voi tasapainottaa ottamalla hetkittäisiä taukoja, vaikka ne ovatkin tyhjää parempia. Valitettavasti tipaton tammikuu on usein syy nauttia alkoholia runsaammin muina vuoden aikoina.

2. Vaatii liikaa tahdonvoimaa

Suurin osa meistä tekee useita uudenvuoden lupauksia. Suurin osa lupauksista koskee erilaisia kieltoja itseltä tai uusien tapojen opettelua, kuten kuntoilun aloittamista. Kun lupauksia on monia, joutuu tahdonvoima koetukselle. Joudut jakamaan keskittymistäsi useammalla eri asialle ja lipsumisesta tulee todennäköisempää.

Tipattoman tammikuun sijaan voisi olla järkevämpää tehdä vain yksi lupaus. Esimerkiksi liikunnan aloittaminen. Täysin juomatta olemisen sijaan nauti vain erittäin laadukkaita juomia. Juo vähemmän kuin tavallisesti, mutta laadukkaammin. Esimerkiksi laadukkailla punaviineillä on todettu olevan erilaisia terveyshyötyjä, joten punaviinilasillisen nauttiminen silloin tällöin ei ole ongelma.

3. Juodaan liikaa ennen ja jälkeen

Erityisesti juuri ennen ja heti lopettamisen jälkeen voi tulla suuria piikkejä alkoholin nauttimisessa, mikä tarkoittaa krapula-aamuja. Ongelmia on kaksi:

1. Kun tiedossa on pitkä jakso ilman alkoholia, on houkutus nauttia alkoholia juuri ennen lopettamista suuri. Sen jälkeen kuukausi ilman alkoholia voi olla vaikea aloittaa, kun vieroitusoireet puskevat päälle.

2. Pitkän ajan jakson jälkeen ilman alkoholia, voi houkutus olla suuri nauttia suurempi annos alkoholia heti kun on mahdollista. Ongelmana on, että keho on ehtinyt tottua olemaan ilman alkoholia ja suuri annos sitä voi aiheuttaa tavallista voimakkaampia reaktioita eli krapulaa.

 

Viimeinen mahdollisuus tilata iHerbista verottomasti

Useat Krapulanhoito.fi lukijat ovat tilanneet ohjeidemme mukaan tuotteita iHerbista, toivottavasti sinäkin. Vuoden vaihteessa on tulossa uusi arvonlisäverotusta koskeva uudistus, mikä vaikuttaa myös iHerbistä tilaamiseen. Valitettavasti myös pienetkin tilaukset tulevat arvonlisäveron alaisuuteen.

Tarkallaan 35,70 euroa ylittävistä elintarvike ja lisäravinne tilauksista joudut maksamaan ensi vuonna veroa. Verokanta on 14%. Myös toimitusmaksuista menee vero, mutta iHerb tarjoaa usein ne ilmaiseksi.

Suosittelemme siis hyödyntää vielä tämän loppuvuoden ajan mahdollisuutta tilata ilman veroja tuotteet suoraan kotiovellesi. Iherb tarjoaa myös ilmaiset toimituskulut vuoden loppuun asti ja koodilla BED432 saat vielä 10 dollarin alennuksen, jos olet tilaamassa ensimmäistä kertaa.

Suosituin suosittelemamme tuote on Now Foods, L-Kysteiini. Krapulan kemiallisena perussyynä on etanolin hapettuminen asetaldehydiksi. L-kysteiini vähentää asetaldehydin määrää mahassa muuttaen sen vaarattomampaan muotoon. Yhden tablettipurkin hinta on vaivaiset 10 dollaria.

Leave A Response

* Denotes Required Field